EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD

A folsavat nagyon gyakran tévesen magzatvédő vitaminként emlegetik. A velőcső záródás esélyének csökkentése miatt a várandós kismamák étrendjét szokták kiegészíteni folsav tartalmú étrendkiegészítővel. Nemcsak a velőcsőzáródási rendellenességgel, de az alacsony születési súllyal, idő előtti születéssel és a növekedésbeli visszamaradottsággal is összefüggésbe hozható, ezért is tartalmazza minden terhesvitamin.

Vajon Te tudod hasznosítani a folsavat?

 

Létezik olyan mogyorókrém, amelyik felveszi a versenyt a Nutellával? A Nutella eredetileg egy konkrét mogyorókrémmárka, ugyanakkor népszerűségével mára az emberek az egész kategóriát azonosítják ezzel a névvel. Tudtad, hogy külön Nutella napot is ünneplünk (február 5-én)? Hatalmas rajongótábora van :)

Mi olyan terméket kerestünk a mogyorókrém piacon, amely nincs tele cukorral, sok mogyorót tartalmaz hozzaádott adalékanyagok nélkül, tartósítószermentes, tehát beilleszthető egy egészségtudatosabb életmódba.

2019.05.09 16:54

Milyen az ideális reggeli? Hogyan indítsd jól, energikusan a napod? Rohanós hétköznapokon is lehet könnyedén, egészséges reggelit készíteni, melyek megfelelően táplálnak és ellátnak a szükséges ásványi anyagokkal, vitaminokkal. Nyáron a gyümölcsszezon ideje alatt előszeretettel fogyasztunk smoothie-t. Hatásos egészségmegőrző és fogyasztó csodaitalként robbant be a köztudatba, de vigyáznunk kell vele, hogy pozitív hatásait élvezhessük. Mire ügyelj pontosan, főleg, ha inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálad? Szabad fogyasztaniuk cukorbetegeknek is? Erre derítünk fényt írásunkban.

 

Emésztési problémák gyötörnek? Étkezések után állandóan puffadsz? Hasmenés, székrekedés váltogatja egymást? Mit tehetsz ellene, hogy ne ezek uralják életed? Élvezd újra a baráti összejövetelek, családi ünnepek pillanatait, töltsd el az időt nyugodt körülmények között! Bélflóra regenerálás szervezetbarát módon.

Légy újra kirobbanó formában, tökéletes TÍZÓRAI VAGY UZSONNA alternatíva ez a superfood. Keverd el smoothie bowlodba és dobd fel a napodat! Javítja emésztésedet és megakadályozza a felesleges zsírlerakódást is. Ízletes egészséges megoldás a szürke hétköznapokra! Az antioxidáns bomba smoothie receptet a bejegyzés végén találod ;) 

A pozitív gondolkodás tanulható, fejleszthető és a kezdetben nem könnyű. Ha rendelkezel azzal a belső meggyőződéssel, hogy a pozitív gondolkodás a jó közérzet egyik fontos alapja, akkor a legelső, legfontosabb akadályt már sikeresen legyőzted.

Ne kezdj önsanyargató fogyókúrába, mert az kinyírja a hormonháztartásod, lelassítja az anyagcseréd és megállítja a zsírvesztés folyamatát. Helyette kisebb változtatásokat vigyél véghez. Cserélj le egy-egy alapanyagot egészségesebb változatra, tervezd meg az étrendedet. A formás test a bevásárlásnál kezdődik.

A természetes kozmetikumok napjainkban egyre divatosabbak, egyre többen ismerik fel a bőrápolás fontosságát és hogyan milyen minőségű terméket használjunk. Nem mindegy, ugyanis ez is a kor előrehaladtával megmutatkozik bőrünkön. Fiatalon fogj hozzá, ha lassan akarsz öregedni - már 20 éves kortól ajánlott megfelelő minőségű termékekkel napi arcápolási rutint kialakítani.

Ha elhatároztad, hogy szeretnéd végre formába hozni magad, megszabadulnál pár fölös kilótól, nyilván arra vágysz, hogy az eredmény minél gyorsabban látható legyen. Erra a célra kifejezetten alkalmas az ún. HIIT (High Intensity Interval Training) - intervall edzés, amely segít megszabadulni a hasi zsírtól, serkenti az anyagcserét és erősíti az izmokat is.

 

Táplálkozásunkban túlzott szerepet töltenek be az acelluláris, vagyis finomított szénhidrátok, különösen a cukrok fogyasztása terjedt el napjainkban, melyek hosszú távon rengeteg egészségügyi problémához vezetnek. Ezzel párhuzamosan méltánytalanul háttérbe szorultak a kollagén típusú fehérjék és a zsírféleségek, melyekre szervezetünknek nagyobb mértékben lenne szüksége.