A juharszirupot Észak-Amerika területén a cukorjuhar fa nedvéből nyerik, amelyet még az indiánok fedeztek fel. A gyártási folyamat a telepes idők uta nem sokat változott. A fa nedvét, amely egyébként azért termelődik, hogy megvédje a növényt a kemény északi fagyoktól és ami természetes állapotában teljesen folyékony, vízszerű állagú, összegyűjtik, majd addig főzik, amíg el nem nyeri jellegzetes szirupos formáját. A feldolgozáshoz nincs szükség adalékanyagokra. A juharszirup gyártás időszaka tavasszal van, amikor a folyamat elég időigényes, több hétig is eltart.
Felhasználható folyadékok, sütemények, müzli szeletek, kekszek, fagylaltok édesítésére. Az amerikai palacsinta kihagyhatatlan kísérője és egy egyszerű zabkásában vagy müzliben is megállja a helyét.
Összetevők: juharszirup*
*= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft
Származási hely: Kanada
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
921 kJ / 220 kcal |
Zsír: |
0 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0 g |
Szénhidrát: |
87,8 g |
- amelyből cukor: |
48 g |
Rost: |
0 g |
Fehérje: |
0 g |
Só: |
0,01 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!