A bio lenmag értékes tápanyag forrás, gazdag fehérjében és élelmi rostban, emésztésserkentő hatással is bír. Számottevő A-, B-, C-, D-, E-vitamint tartalmaz, ásványi anyagok közül kálium, magnézium, foszfor, kalcium, vas, kén, cink, réz és mangán található benne.
Rendszeres fogyasztásával megakadályozhatjuk a szív- és érrendszeri betegségek, diabétesz és ízületi gyulladások kialakulását.
Ideális reggeli turmixba, smoothie-ba, müzlibe, kásába keverve fogyasztani és a napi étkezés részévé tenni, hogy élvezhessük áldásos hatását. Házi készítésű kenyerünk, péksüteményünk, pogácsánk tésztáját is gazdagíthatjuk vele, sőt kellemes, ropogós ízét élvezhetjük levesekben, salátákban is. Hatásai akkor érvényesülnek a legjobban, ha őrölve fogyasztjuk.