A Biorganik Basmati barnarizs ellenőrzött ökológiai gazdálkozásból származik, bevizsgált gluténmentes termék.
Fogyasztása segíti a szénhidrát-anyagcserét, az idegrendszer normál működésének fenntartását, jótékony hatással van emésztésünkre, szív- és érrendszerünkre. A rizsek között a legalacsonyabb glikémiás index-szel rendelkezik, közepes (56-69 között), így fogyasztása egészségesebb alternatíva a fehér rizzsel szemben. A kiegyensúlyozott, egészségtudatos táplálkozás méltó részét képezheti, ételérzékenyek és speciális diétán élők számára is javasoljuk fogyasztását.
Felhasználása:
Készíthető belőle kása, de nagyszerűen felhasználható köretként, főételként zöldségekkel, rakott ételekhez vagy akár desszertekhez is.
Átmosás után 2,5-szeres mennyiségű folyadékban kb. 35-40 percig főzzük, ízlés szerint ízesítjük.
(A hagyományos indiai konyhában több órára beáztatják a rizst, mivel a gabonák, hüvelyesek, magvak és diófélék olyan anyagokat tartalmaznak (fitinsav), melyek gátolják a tápanyagok felszívódását. Áztatással ezért nagy mértékben növelhetjük ezek tápanyagértékét.)