Foxpost csomagautomata szállítási díj 990 Ft, ingyenes szállítás 17.990 Ft felett.     Szállítási információk

AvaloMedica Freyagena Bartha Fucoidan 30 db

A megfigyelések és a tudományos szakirodalom alapján a Fucoidan testünk teljes szervrendszerét képes regenerálni, aktiválja az őssejteket is. Tudományos körökben mára a leghatékonyabb és legígéretesebb természetes immunregeneráló anyagként tartják számon.


Minőségét megőrzi
2024.06.07.
Várh. szállítás
2024.03.05
Életmód
gluténmentes, laktózmentes, hozzáadott cukortól mentes
Készlethiány
9 590 Ft
Egységár: 320 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 192 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még neked
Részletek

Terápiás tulajdonságai közé tartozik az immunrendszer erősítése, a vérzsírcsökkentő-, vírusellenes-, gyomorvédő-, antioxodáns-, gyulladáscsökkentő-, daganatellenes- és őssejtmobilizáló-hatás. 

Jótékony hatással van immunrendszerünkre, szellemi és fizikai fejlődésünkre, vitalitásunkra és jó közérzetünkre. A tengeri algákban található mikro- és makrotápanyagok szerves vegyületként sokkal könnyebben és gyorsabban szívódnak fel a szervezetünkben. 

Ajánlott napi mennyiség: 1x1 kapszula étkezéssel vagy étkezések között. Reflux, SIBO és Hasimoto esetén is hatékonynak bizonyult, nyugodtan fogyasztható.

A fucoidánok tengeri moszatfajtákból kivont bioaktív vegyületek. Természetes előfordulási helye a barnamoszatok sejtfalában található, és az a funkciójuk, hogy megvédjék a növényt a vízben élő kórokozóktól és egyéb káros környezeti hatásoktól. Többek között értékes funkcionális anyagokat,  poliszacharidokat, esszenciális anyagokat, ásványi anyagokat, vitaminokat, antioxidánsokat, enzimeket és öregedésgátló vegyületeket tartalmaz. Ezek mellett olyan értékes Glyconutrienseket tartalmaz, mint a mannóz, glükóz, galaktóz, xilóz és fukóz melyek lényegesek a szervezetnek és amelyeket nem könnyen állít elő.
Magas jód tartalma által szabályozza a pajzsmirigy működést, kedvezően hat az agyműködésre, segíti az emésztést. Ezen kívül csökkenti a koleszterin és a vércukor szintet is. A benne található Laminarin poliszacharid segítséget nyújthat a kardiovaszkuláris megbetegedések megelőzésében és kezelésében.
Fucoidan hatóanyaga a daganatos sejtek apoptózisát (elhalását) segítheti elő. Alginát tartalma, amelyet a gyógyszeripar és az élelmiszeripar széleskörűen hasznosít, alkalmas nehézfémek, szabadgyökök megkötésére és a szervezetből való eltávolítására. Fontos összetevői közül érdemes megemlíteni a nátrium-alginátot, melyet sikerrel alkalmaznak gyomorsavtúltengésre és refluxra.
***
Publikált kutatások szerint a fucoidan szedése csökkentheti az allergiás reakciókat (F), akár még bőrön keresztüli alkalmazás esetén is. Allergiás dermatitiszben szenvedőknél elnyomhatja az IgE antitestek túlzott termelődését az immunsejtekben, valamint csökkentheti az IgE-t termelő sejtek tényleges számát is. A kutatók azt feltételezik, hogy az allergiás válaszok csillapítása egy galektin-9 nevű, a sejtek közötti kölcsönhatások szabályozásában kulcsszerepet játszó fehérje felülszabályozásán keresztül történik.
***
Több mint 2000 (!) független, szakmailag lektorált kutatási anyag jelent meg a fucoidánok bioaktív tulajdonságairól. A kiterjedt, tudományos alaposságú bizonyítékok átfogó in vitro, valamint állat- és humán klinikai vizsgálatokat is tartalmaznak. A fucoidánok terápiás tulajdonságainak eddigi kutatása nagyrészt hat egészségügyi indikációra és területre összpontosított (a teljesség igénye nélkül):
Az immunfunkciók támogatása:
Kimutatták, hogy konkrétan az általunk felhasznált fucoidán helyreállítja az antimikrobiális peptidek szekrécióját (-) és hozzájárul a nyálkahártyák immunológiai egészségének és egységének szabályozásához (F).
Ez az ausztrál tanulmány a bél-immunitás és gyulladás markereit vizsgálta, beleértve a lizozim-szintet is, amely a veleszületett immunfunkció ismert mutatója. Az élsportolók intenzív fizikai aktivitása gyakran mutat összefüggést a csökkent lizozim-szinttel és az immunfunkciók megváltozásával ("nyitott ablak szindróma"). A Bartha-Fucoidanhoz hasonló fucoidánnal történő táplálékkiegészítés eredményeképpen a kutatás az élsportolók széklet lizozim-szintjében 45%-os növekedést mutatott ki. Lizozim-szintjük normalizálódott és az egészséges kontrollcsoport szintjével megegyező értékeket mutatott. (hasonló immunológiai elváltozások következnek be például alvászavarok vagy egyéb, krónikusnak tekinthető stresszorok hatására - HPA, azaz stressztengely és nyitott ablak szindróma)
(-) Az antimikrobiális peptidek (röviden: AMP) a szervezetbe került idegen mikroorganizmusok (pl. baktériumok és vírusok) elleni védekezés szempontjából fontosak. Tulajdonképpen aminosavak, belőlük épülnek fel a fehérjék. Szekréció: kiválasztás.
Forrás:
Fucoidan Supplementation Restores Fecal Lysozyme Concentrations in High-Performance Athletes: A Pilot Study
Amanda J. Cox et al.
Drugs 2020, 18(8), 412.

Figyelem! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.

 


 

Összetevők: Magnézium-malát, Bio tengeri eredetű barnamoszat kivonatok (Maritech Fucus vesiculosus, Undaria pinnatifida), zselatin (kapszulahéj).


Adatok
Gyártó
AvaloMedica
Kiszerelés
30 kapszula
Tömeg
52 g/db
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)