A krónikus gyulladás olyan, mint a szervezetben fellépő tűz, amelyet bizonyos ételek, az alváshiány és a stressz táplálhat, és ami idővel egyre nagyobb lesz. Akárcsak a tűz, a kár is tartós és széles körű lehet. Számos betegség, beleértve a szívbetegségeket, a 2-es típusú cukorbetegséget, az ízületi gyulladásokat, a depressziót és az emésztési problémákat, krónikus gyulladással jár. Szerencsére az antioxidánsokban gazdag gyümölcsök és zöldségek, az egészséges zsírok és a nagy rosttartalmú ételek segíthetnek "eloltani a tüzet". Az étrendbe építve, különösen a gyulladásokat fokozó élelmiszereket helyettesítve, ezek segíteni tudnak a krónikus gyulladások csillapításában és szervezetünk egészségesebbé válásában.
Készen állunk a gyulladás legyőzőséhez vezető és egyben ízekben gazdag utazásra? Kezdjünk bele!
A könyv:
- Bemutatja az 50 legjobb gyulladáscsökkentő élelmiszert: zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és még sok mást;
- Elmagyarázza a gyulladáscsökkentő táplálkozás és más életmódbeli tényezők hatásait;
- Olyan élelmiszereket ajánl, amelyekről kimutatták, hogy támogatják az immunrendszert, táplálják a bél mikrobiomját, csillapítják a fájdalmat, védik a szívet és fokozzák a testmozgás utáni regenerációt;
- Tanácsot ad az ételek elkészítéséhez, hogy optimális gyulladáscsökkentő hatást érhessünk el;
- Elmagyarázza az élelmiszerek hatását egyes betegségeknél, beleértve a cukorbetegséget, a szív- és a pajzsmirigyproblémákat;
- Nagyszerű recepteket tartalmaz főétkezésekhez és ízletes desszertekhez.